IJs is een veel gegeten lekkernij. Lekker in de zomer op het terras, in een restaurant als dessert of gewoon thuis op de bank met een serie op televisie. Het kan allemaal. De houdbaarheid van ijs wordt vooral bepaald door de bewaarmethode.
Dus wat is de houdbaarheid van ijs? Dat hangt af van onderstaande factoren:
IJs bewaren
Na openen | Diepvries |
---|---|
IJS | 3 maanden |
IJslolly | 3 maanden |
Roomijs | 3 maanden |
Softijs | 3 maanden |
Schepijs | 3 maanden |
Waterijs | 3 maanden |
Yoghurtijs | 3 maanden |
Vruchtensorbet | 3 maanden |
Vienetta | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of ijs niet meer goed is?
De beste manier om vast te stellen of ijs niet meer goed is, is door te zien, ruiken en proeven. Als er zich ijskristallen vormen op het ijs is dat een teken dat het minder houdbaar wordt. Zolang je die kristallen er makkelijk af kan schrapen is er niets aan de hand. Als de kristallen zich door het hele ijs bevinden, is het niet meer goed.Hoe moet je ijs bewaren?
Plaats het ijs zo snel mogelijk weer in de vriezer. Zorg dat het ijs in een afgesloten container wordt opgeborgen zoals Tupperware.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.