Rookworst is een echt Nederlands product. Er zijn magere, biologische, runderrookworsten, ambachtelijke slagersrookworsten, fijn of grof, plus de bekende Hema, Unox of Geldersche rookworsten te koop. Wij eten het graag als snack met een flinke lik mosterd maar ook bij diverse stamppotten. Wij kopen meestal de al gegaarde, industriële fabrieksrookworsten in vacuumverpakking. Deze Rookworsten hoef je alleen maar langzaam in water te verhitten. De zogenaamde ambachtelijke slagersrookworsten, grof of fijn, moeten nog gaar gekookt worden.
Rookworst bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Rookworst, mager | volg het bewaaradvies op de verpakking | 2 dagen | 3 maanden |
Rookworst, industrieel gekookt | volg het bewaaradvies op de verpakking | 2 dagen | 3 maanden |
Rookworst, ambachtelijk gekookt | volg het bewaaradvies op de verpakking | 2 dagen | 3 maanden |
Runderrookworst, gekookt | volg het bewaaradvies op de verpakking | 2 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of rookworst niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Rookworst niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven.
Hoe moet je rookworst bewaren?
Verwarmde en gekookte Rookworst kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
Rookworst kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.
Alle soorten Rookworst in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.