Runder, varkens of half-om-half gehakt wordt veel gebruikt in de keuken. Bijvoorbeeld om gehaktballen te maken, in pastasauzen of in ovengerechten. Vlees bevat veel vitaminen, mineralen en eiwitten. Je kan vlees natuurlijk ook vervangen door andere producten.
Ontdooid gehakt in de koelkast bewaren
Als het ontdooien in de koelkast plaatsvindt kan het gehakt 1 dag bewaard worden. Als het gehakt buiten de koelkast bijvoorbeeld in de magnetron of in lauw water ontdooit moet het dezelfde dag bereid worden.
Ontdooid gehakt opnieuw invriezen
Als het gehakt in de koelkast ontdooid is, kan het opnieuw ingevroren worden. Het gehakt dient dan in dezelfde tijd, 1 dag, opnieuw ingevroren te worden. Ook mag het niet buiten de koelkast bewaard zijn gedurende die dagen.
Ontdooien in warm water of op het aanrecht
Als het gehakt op het aanrecht of in (warm) water wordt ontdooid, kan het niet meer bewaard worden. Het dient dan dezelfde dag opgegeten te worden.