Een Vijg is een gezond soort vrucht. Verse Vijgen bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Een verse Vijg kan met schil gegeten worden en smaakt gekoeld het best. Verse vijgen zijn te koop aan het eind van de zomer tot aan het begin van de herfst. Gedroogde vijgen zijn een prima snack of tussendoortje en worden veel toegepast in de Marokaanse keuken. Zowel met verse als gedroogde vijgen kunnen veel heerlijke gerechten, gebak en eindeloos meer mee gemaakt worden. Daarom is het belangrijk om te weten hoelang Vijgen houdbaar zijn en onder welke condities.
Vijgen bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Vijgen (vers) | 5 dagen | 9 maanden | |
Vijgen (gedroogd) | 6 tot 9 maanden | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of vijgen niet meer goed zijn?
Je kunt het beste vaststellen of een Vijg niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Verse Vijgen zijn erg gevoelig voor schimmel. Als de Vijg bruine vlekjes vertoont en niet meer lekker smaakt, dient zij weggegooid te worden.
Hoe lang kun je vijgen bewaren?
Gedroogde Vijgen kunnen 6 tot 9 maanden op een droge, koele plaats in een afgesloten blik of bus bewaard worden.
Verse vijgen bewaren
Verse vijgen blijven het beste goed in de koelkast of de diepvries. In de koelkast kan je verse vijgen zo’n 5 dagen bewaren. In de diepvries kan je verse vijgen 9 maanden bewaren.