Bij Sinterklaas hoort natuurlijk snoepgoed. Speculaasjes, pepernoten, chocolade letters en nog veel. Allemaal hartstikke lekker maar niet per se gezond. Niet vreemd dus als je niet alles in één keer wilt opeten en wat overhoudt. Ben je ook benieuwd hoe lang je het allemaal kan bewaren? Nou, dat lees je hieronder!
Sinterklaas snoepgoed bewaren
Buiten de koelkast | Diepvries | |
---|---|---|
Amandelspeculaas | 2 maanden | 3 maanden |
Chocolade pepernoten (melk, puur en wit) | 2 maanden | n.v.t. |
Chocoladeletter (melk, puur en wit) | 2 maanden | n.v.t. |
Chocolademunten | 2 maanden | n.v.t. |
Gevulde speculaas | 2 maanden | 3 maanden |
Kikkers & muizen | 2 maanden | n.v.t. |
Marsepeinbroodje | 3 maanden | 3 maanden |
Pepernoten (kruidnoten) | 2 maanden | n.v.t. |
Roomboter amandelstaaf | 2 weken | n.v.t. |
Sint schuimpjes (snoepgoed) | 1 jaar | n.v.t. |
Sinterklaas chocolade | 2 maanden | n.v.t. |
Speculaasbrokken | 2 maanden | 3 maanden |
Speculaas | 2 maanden | 3 maanden |
Strooigoed (snoepgoed) | 1 jaar | n.v.t. |
Taaitaai | 2 maanden | n.v.t. |
Hoe weet ik of het snoepgoed nog goed is?
Het hangt natuurlijk helemaal af van het soort snoepgoed. Maar over het algemeen kun je vrij eenvoudig zien en ruiken of het nog goed is. Als het beschimmeld is en/of muf ruikt is het snoepgoed niet meer goed en moet je het weggooien.
Chocolade snoepgoed
Als chocolade wit uitslaat, betekent dat niet dat het niet meer goed is. Dat is het vet uit de chocolade dat naar buiten komt. Het ziet er niet mooi uit, maar je kunt de chocolade dan gewoon eten. Let er natuurlijk wel op dat het geen witte schimmel is. Want dan moet je de chocolade weggooien.
Hoe moet ik Sinterklaas snoepgoed bewaren?
Voor eigenlijk al het snoepgoed geldt dat je het op een donkere en koele plaats moet bewaren. Als je een zak met pepernoten openmaakt, is het verstandig om de overgebleven pepernoten in een koekblik te bewaren. Zorg wel dat je er geen andere koeken bij doet. Want dan kunnen de pepernoten zacht worden. Hetzelfde geldt voor alle snoep- en strooigoed. Bewaar het in een afgesloten koekblik op een donkere en koele plaats.