Pasta is gemaakt van harde tarwe. Pasta is te verkrijgen in gedroogde en verse vorm. Pasta valt onder de deegwaren waartoe ook Lasagne, Spaghetti en Marcaroni behoren. Er zijn ook nog meergranen en glutenvrije Pasta’s verkrijgbaar. Pasta bevat o.a. eiwitten, vitamines, mineralen en koolhydraten. In de keuken kan er met de diverse Pastasoorten naar hartelust gekookt en gevarieerd worden. Bijvoorbeeld een koude Pasta in een, snelle, frisse, salade. Genoeg mogelijkheden. Met zoveel toepassingen en mogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Pasta houdbaar is en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Pasta? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Pasta Bewaren
Na opening | Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer |
---|---|---|---|
Pasta | > 1 jaar | ||
Pasta (gekookt) | tot 2 dagen | 3 maanden | |
Macaroni | > 1 jaar | ||
Macaroni (gekookt) | tot 2 dagen | 3 maanden | |
Spaghetti | > 1 jaar | ||
Spaghetti (gekookt) | tot 2 dagen | 3 maanden | |
Fusilli | > 1 jaar | ||
Fusilli (gekookt) | tot 2 dagen | 3 maanden | |
Pastasaus, zonder vlees | 3 dagen | 3 maanden | |
Pastasaus, met vlees | 2 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Pasta niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Pasta niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Pasta muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Pasta weggegooid te worden.Hoe moet je Pasta bewaren?
Pasta kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Pasta. In de koelkast kan gekookte Pasta tot 2 dagen bewaard worden mits bewaard in een goed afgesloten koelkastdoos.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.