Zout ook wel Keukenzout is een mineraal en zit in bijna alle producten die we in de winkel kopen. Vooral kant en klare maaltijden, snacks, saus en soep bevatten erg veel zout. Veel Zout gebruiken wordt ook afgeraden. Er zijn allerlei soorten Zout te koop. Aan de merknaam JoZozout wordt Jodium toegevoegd. Minder met het toevoegen van Zout door meer kruiden te gebruiken bij het bereiden van je maaltijden.
Zout bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Zout | Ongeopend/Geopend Onbeperkt | n.v.t. | n.v.t. |
Zout met Jodium | Ongeopend/Geopend Onbeperkt | n.v.t. | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Zout niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Zout niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Zout kan eigenlijk niet bederven.
Hoe lang kun je Zout bewaren?
Zout kan op een droge en koele plaats in een luchtdichte verpakking, mits niet vervuild, onbeperkt bewaard worden. Omdat Zout vocht aantrekt kan een aangebroken verpakking met Zout vochtig worden. Bewaar daarom Zout luchtdicht op een droge en koele plaats. Zout met jodium kan een wat gelige kleur krijgen.