Veel mensen drinken graag een glas Wijn, Rood, Wit of Rosé. Om optimaal van een glas Wijn te genieten is het belangrijk om te weten hoeland de Wijn houdbaar is. Dus wat is de houdbaarheid van de Wijn, Rood, Wit of Rosé? Dat hangt af van onderstaande factoren:
Houdbaarheid Wijn na openen
Buiten Koelkast (ongeopend) | Koelkast (geopend) | |
---|---|---|
Frisse witte wijn | maximaal 1 jaar | 3 – 5 dagen |
Lichte rode wijn | maximaal 1 jaar | 3 – 5 dagen |
Volle, houtgerijpte witte wijn | > 2 tot 4 jaar | 5 – 7 dagen |
Krachtige rode wijn | > 3 tot 6 jaar | 3 – 5 dagen |
Zoete witte wijn (dessert) | > 2 tot 10 jaar | gemiddeld een maand |
Mousserend | > 1 tot 15 jaar | 1 – 3 jaar |
Hoe kun je vaststellen of geopende Wijn niet meer goed is?
Na het openen is de Wijn, Rood, Wit of Rosé 3 dagen houdbaar. Gebruik hierbij zien, ruiken en proeven. Als de kleur verandert, het niet lekker ruikt of zuur smaakt, dien je het product weg te gooien.Hoe moet je geopende Wijn bewaren?
Geopende Wijn, Rood, Wit of Rosé kan, mits afgesloten met een kurk, 3 dagen in de koelkast bewaard blijven. Eventueel kunt u de overgebleven Wijn, Rood Wit of Rosé in een stoofgerecht gebruiken of invriezen in een ijsblokjeslade om uw sauzen op smaak te brengen. Disclaimer De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.