Salami kan gekocht worden als hele, gedroogde worst of als gesneden vleeswaar. Salami bevat veel knoflook en heeft een kruidige, krachtige smaak. Salami komt niet alleen uit Itaië maar ook uit Hongarije en Spanje. Salami wordt veel gebruikt op pizza’s maar ook als broodbeleg, bij de borrel of als snack tussendoor. Om lang te kunnen genieten van Salami is het belangrijk om te weten hoelang Salami houdbaar is en onder welke condities.
Salami bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Hele gedroogde worst | 1 tot 2 maanden | n.v.t. | n.v.t. |
Salami vleeswaar | maximaal 2 uur | tot 7 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of salami niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of de Salami niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de gesneden vleeswaar Salami ranzig of niet meer goed ruikt moet het product weggegooid te worden.
Hoe lang kun je salami bewaren?
Salami als hele worst kan 1 tot 2 maanden op een droge, donkere en goed geluchte plaats, opgehangen, bewaard worden. Hoe langer de Salami hangt hoe krachtiger de smaak wordt.
Salami als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 7 dagen bewaard worden. Bewaar de Salami in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.
Salami kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.
Salami in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.