Rozijnen worden van gele druiven gemaakt. De druiven worden in de zon gedroogd. Rozijnen bevatten veel vitamine B. Rozijnen zijn erg calorierijk en er wordt dus aangeraden om rozijnen met mate te eten. Het verschil tussen krenten en rozijnen ligt in het soort druif dat wordt gebruikt. Let bij het kopen van rozijnen erop dat er voor het drogen van de druiven geen zwaveldioxide gebruikt is. Deze dienen voor gebruik dan goed afgespoeld te worden.
Rozijnen bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Blanke rozijnen | 6 tot 9 maanden | n.v.t. | n.v.t. |
Chocolade rozijnen | 2 maanden | n.v.t. | n.v.t. |
Rozijnen | 6 tot 9 maanden | n.v.t. | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Rozijnen niet meer goed zijn?
Je kunt het beste vaststellen of Rozijnen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Rozijnen uitgedroogd, hard, verkleurd of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.
Hoe lang kun je Rozijnen bewaren?
Ongeopende Rozijnen kunnen 6 maanden in een afgesloten verpakking op een droge en koele plaats bewaard worden.
Geopende Rozijnen kunnen in een afgesloten bakje 2 tot 4 weken op een droge en koele plaats bewaard worden.