Ricotta is een zachte kaas uit Italië een wordt gemaakt van zowel koeien-, buffel-, schapen- en geitenmelk. Er kunnen zowel koude, warme, zoete en hartige gerechten mee worden gemaakt. Met verse kruiden is het een heerlijk zacht en fris broodbeleg. De houdbaarheid van Ricotta is niet erg lang. Zachte kazen invriezen zoals Ricotta is niet aan te raden. Na ontdooien blijft er van de structuur, smaak en kwaliteit erg weinig over. Laat bereide gerechten met Ricotta nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Gebruik voor het uitscheppen van de Ricotta telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen. Het is belangrijk om te weten hoelang Ricotta houdbaar is en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Ricotta? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Houdbaarheid Ricotta
Koelkast | Diepvries |
---|---|
Ongeopende Ricotta volg bewaaradvies en bekijk houdbaarheidsdatum Geopende Ricotta tot 4 dagen | Bereide Ricotta tot 2 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Ricotta niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Ricotta niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Ricotta beschimmeld, niet meer goed smaakt of ruikt dient de Ricotta weggegooid te worden.Hoe moet je Ricotta bewaren?
In de koelkast kan geopende Ricotta tot 4 dagen bewaard worden. Gebruik bij het uitscheppen van de Ricotta telkens een schone lepel om besmetting van het product te voorkomen. Ricotta in gesloten verpakking volg bewaaradvies en lees de houdbaarheidsdatum. Bereide gerechten met Ricotta kunnen tot 2 maanden in de vriezer bewaard worden. De kwaliteit van de Ricotta loopt wel terug.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.