Olijfolie is een olie die wordt gewonnen uit olijven. Olijfolie bevat erg veel antioxidanten en is rijk aan onverzadigde Omega 3-vetzuren. Olijfolie is olie die nog geperst wordt en niet verkregen wordt door verhitting. De belangrijkste Olijfolie die wij kennen is Olijfolie Extra Vierge, Olijfolie Vierge en Gewone Olijfolie (Deze Olijfolie is geraffineerd). Met Olijfolie zijn heerlijke dressings te maken, pesto en mayonaise. Je kunt er ook mee bakken en wokken. In Olijfolie is er erg veel prijs- en kwaliteitsverschil laat je daarom bij aankoop goed adviseren. Het is belangrijk om te weten hoelang Olijfolie houdbaar is en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Olijfolie? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Houdbaarheid Olijfolie
Olijfolie | Buiten Koelkast |
---|---|
Geopend | tot 1 jaar |
Ongeopend | 2 tot 3 jaar na THT |
Hoe kun je vaststellen of Olijfolie niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Olijfolie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Olijfolie ranzig is, sterk ruikt of zuur is dan dient de Olijfolie weggegooid te wordenHoe moet je Olijfolie bewaren?
Olijfolie kan op een koele, donkere en droge plaats tot 1 jaar bewaard worden.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.