Havermout is verkrijgbaar in verschillende varianten en wordt de laatste tijd weer met veel smaak gegeten. Sommige mensen starten de dag met een bordje Havermout. Iedereen weet intussen dat een goed ontbijt ons voldoende energie geeft om onze dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang Havermout houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Havermout? Dat hangt af van de volgende factoren:
Houdbaarheid Havermout
Ongeopend | Geopend | Vriezer | |
---|---|---|---|
Havermout | 2 maanden na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Havermout (gekookt) | n.v.t. | 5 – 7 dagen | n.v.t. |
Havermoutkoekjes | 2 maanden na THT | 2 – 3 dagen | 4 – 5 maanden |
Hoe kun je vaststellen of de Havermout niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of de Havermout niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Havermout muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Havermout weggegooid te worden.Hoe moet je Havermout bewaren?
Havermout kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Havermout. Disclaimer De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.