Daslook is een kruid uit de look familie. Daslook wordt soms ook weleens wilde knoflook genoemd of berenlook. De bladeren van daslook ruiken naar knoflook, uien en bieslook. Deze blaadjes worden ook veel gebruikt in pesto, kaas en zelfs brood.
Daslook bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Daslook | n.v.t. | 2 dagen | 1 jaar |
Hoe weet ik of daslook niet meer goed is?
Als de daslook slap wordt, verkleurt, beschimmelt of zuur gaat ruiken is deze niet meer houdbaar. Dan moet je de daslook weggooien. Je kunt dus volstaan met kijken en ruiken om vast te stellen of de daslook nog eetbaar is.
Daslook in de koelkast
Je kan de daslook zo’n 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je de daslook in een zakje of afgesloten bak bewaart. De daslook ruikt zéér sterk naar knoflook en uien. Zeker als je de blaadjes kneust. Zorg er daarom voor dat er geen etenswaren in de buurt liggen die makkelijk de geur overnemen.
Daslook in de vriezer
Als je daslook in de vriezer wilt bewaren, kan je deze het beste eerst goed wassen. Dep de daslook daarna droog met wat keukenpapier en doe het in een afgesloten bakje of zakje. De daslook blijft dan ongeveer een jaar goed in de vriezer.
Tip: pesto van daslook
In Duitsland (en daarbuiten) wordt daslook veel gebruikt om pesto van te maken. Je doet dat door eenvoudig de basilicum door daslook blaadjes te vervangen.
Andere looksoorten: