Chinese kool komt oorspronlijke uit China maar wordt al jaren in Nederland geteeld en verkocht. Deze koolsoort kan je zowel rauw als gekookt eten. In Korea wordt Chinese kool gefermenteerd en als Kimchi gegeten. Chinese kool is net als de andere koolsoorten hartstikke gezond. De kool bevat veel vitamine C en Calcium. Hieronder lees je hoe lang je Chinese kool bewaren kunt.
Chinese kool bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Chinese kool | 1 tot 2 weken | 2 tot 4 weken | 1 jaar |
Chinese kool (gekookt) | n.v.t. | 2 dagen | 3 maanden |
Hoe weet je of Chinese kool niet meer goed is?
Als de spitskool verkleurd of beschimmeld is, is deze niet meer houdbaar. Je herkent dit heel snel door te kijken en te ruiken. Als je het niet kan zien of ruiken, kan je eventueel een klein beetje proeven. Bij twijfel altijd weggooien.
Hoe lang kun je Chinese kool bewaren
Chinese kool blijft vrij lang goed. De kool blijft buiten de koelkast zo’n 2 weken goed. Als de kool al gekookt is, kan je deze niet te lang buiten de koelkast bewaren. Zorg dan dat je de kool, zodra deze afgekoeld is, weer in de koeling plaatst.
Chinese kool in de koelkast bewaren:
Als de kool nog rauw is, kan je die zo’n 2 tot 4 weken in de koeling goed houden. Als je de gekookte kool in de koeling legt, blijft die zo’n 2 dagen goed. Gesneden Chinese kool bewaar je ook in de koelkast. Deze blijft zo’n 2 weken goed. Zorg wel dat je de kool goed inpakt. Bijvoorbeeld in plasticfolie.
Andere koolsoorten bewaren: