Maizena is een handelsnaam voor maiszetmeel. Maizena kennen we eigenlijk allemaal en wordt vooral gebruikt voor het binden van sauzen, soepen en stoofschotels. Het is wel belangrijk dat je de Maizena eerst aanlengt met water en de klontjes goed wegroert alvorens het aan het gerecht toe te voegen. Voeg het met kleine scheutjes toe en blijf goed roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Omdat het niet dagelijks in de keuken gebruikt wordt is het belangrijk om te weten hoelang Maizena houdbaar is en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Maizena? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Houdbaarheid Maizena
Buiten Koelkast | |
---|---|
Maizena | > 1 jaar |
Hoe kun je vaststellen of Maizena niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Maizena niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Maizena muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Mainzena weggegooid te worden.Hoe moet je Maizena bewaren?
Maizena kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Maizena.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.