Sinaasappelsap is een veel gedronken fruitsap in Nederland en daarbuiten. De houdbaarheid van fruitsappen wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid suiker ten opzichte van puur sap. Vers geperst sinaasappelsap is dus veel minder lang houdbaar dan sinaasappelsap uit de winkel met toegevoegde suikers of andere additieven.
Dus wat is de houdbaarheid van vers geperst sinaasappelsap? Dat hangt af van onderstaande factoren:
Vers Sinaasappelsap Bewaren
Koelkast (geopend) | Buiten koelkast (ongeopend) | |
---|---|---|
Vers geperst | 1 tot 2 dagen | n.v.t. |
Verpakt | 3 tot 7 dagen | 1 jaar na THT |
Hoe kun je vaststellen of Vers geperst Sinaasappelsap niet meer goed is?
De beste methode is door middel van zien, ruiken en proeven de houdbaarheid vast te stellen. Als het sap vreemd ruikt, anders smaakt, troebel, draderig of beschimmeld is dient het sap weggegooid te worden.
Hoe moet je Vers geperst Sinaasappelsap bewaren?
Het afgdekte verse sinaasappelsap is 1 tot 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.