Zomers bewaren: Barbecue
In de zomer kan voedsel bewaren een stuk lastiger zijn. Het is een stuk warmer waardoor voedsel sneller bederft. Ook eten we vaker buiten de deur. We organiseren een barbecue voor een aantal vrienden, eten lekker op het terras of nemen een picknickmand mee naar een strandje. Heel gezellig en fijn dat het weer mag, […]
3 start-ups tegen voedselverspilling
Start-ups zijn jonge bedrijven met innovatieve ideeën die vaak gebruik maken van nieuwe technologieën en gericht zijn op snelle groei. In Nederland zijn er een hoop start-ups die werken aan het verminderen van voedselverspilling die we vandaag in het zonnetje willen zetten. Left-O Left-O is een start-up actief in de gemeente Oegstgeest/Warmond. Via Left-O kun […]
Citroensap waar is het goed voor?
Nou, eigenlijk best veel! Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als een heerlijk frisse oppepper voor gerechten, drankjes en sauzen. Ook is citroensap een goede manier voor het voorkomen van het verkleuren van je groente en fruit. Je kan bijvoorbeeld wat citroensap over je appel, avocado of banaan doen. Zo blijft het er lekker vers uitzien. […]
Zomers bewaren: IJsjes
In de zomer kan voedsel bewaren een stuk lastiger zijn. Het is een stuk warmer waardoor voedsel sneller bederft. Ook eten we vaker buiten de deur. We organiseren een barbecue voor een aantal vrienden, eten lekker op het terras of nemen een picknickmand mee naar een strandje. Heel gezellig en fijn dat het weer mag, […]
‘Brood van gisteren’ bij Albert Heijn
Albert Heijn is een pilot gestart in de regio Rotterdam om voedselverspilling tegen te gaan. Tijdens de pilot wordt oud brood, brood van gisteren, voor een gereduceerde prijs verkocht. Uit een onderzoek van Wageningen University & Research bleek dat er relatief veel voedselverspilling plaatsvindt in de categorie brood. Dit onderzoek was aanleiding voor Albert Heijn […]
Zomers bewaren: Watermeloen
In de zomer kan voedsel bewaren een stuk lastiger zijn. Het is een stuk warmer waardoor voedsel sneller bederft. Ook eten we vaker buiten de deur. We organiseren een barbecue voor een aantal vrienden, eten lekker op het terras of nemen een picknickmand mee naar een strandje. Heel gezellig en fijn dat het weer mag, […]
Circulaire energie van voedselafval in Amsterdam-Zuidoost
Voedselafval van bedrijven in Amsterdam-Zuidoost, waaronder de Johan Cruijff ArenA en de wekelijkse markten, wordt vanaf eind 2021 ingezameld en omgezet in lokale groene energie en organische meststoffen. Een lokale biovergister van The Waste Transformers wordt daarbij gekoppeld aan de ArenA. Hiervoor wordt het voedselafval opgehaald en verwerkt door mensen met een afstand tot de […]
Gezond eten is duurder dan tien jaar geleden
Gezond voedsel is de afgelopen tien jaar duurder geworden dan ongezond voedsel, zoals snoep en snacks. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gezonde producten als groente, fruit en magere of halfvolle zuivel waren gemiddeld 21 procent duurder dan in 2010. Gerookt, gezouten of gedroogd vlees, sauzen en snacks werden gemiddeld 15 procent duurder. Dit […]
Tegengaan van voedselverspilling- nieuwe technologie om binnenin groente en fruit te kijken
Een snelle scanner technologie waarmee voedselverspilling wordt voorkomen. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Het foodtechbedrijf OneThird krijgt een financiering van 1,5 miljoen euro om hun scan technologie verder te ontwikkelen. De technologie wordt ontwikkeld om te ‘zien’ hoelang groente en fruit nog houdbaar zijn. De technologie werkt al goed voor tomaten en […]