In de zomer wordt door veel mensen vers fruit gegeten. Favoriet bij veel mensen zijn heerlijke Abrikozen. Om te kunnen blijven genieten van deze heerlijke fruitsoort is het belangrijk te weten hoelang de Abrikozen houdbaar zijn en onder welke condities.
Abrikozen bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Abrikozen (gedroogd) | 6 tot 9 maanden | n.v.t. | n.v.t. |
Abrikozen (vers) | 3 dagen | 1 week | 10 tot 12 maanden |
Hoe kun je vaststellen of abrikozen niet meer goed zijn?
Je kunt het beste vaststellen of Verse Abrikozen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Abrikozen donker verkleurd of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.
Hoe lang kun je abrikozen bewaren?
Verse Abrikozen kunnen 3 dagen op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn.
Abrikozen in koelkast bewaren
Verse Abrikozen kunnen 1 week in de koelkast bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn.
Hoe lang kun je abrikozen in de diepvries bewaren?
De gewassen, ontpitte en gehalveerde verse abrikozen kunnen in een afgesloten plastic bakje 10 tot 12 maanden in de diepvries op -18 graden bewaard worden.
Hoe lang kun je gedroogde abrikozen bewaren?
Gedroogde abrikozen kunnen 6 tot 9 maanden in een afgesloten verpakking op een droge en koele plaats bewaard worden.
Plaats de gedroogde abrikozen in een afsluitbare container op een koele, donkere en droge plaats. Een keukenkastje, voorraadruimte, bijkeuken of berging is ideaal.
Verse abrikozen kan je ongeveer 3 dagen op de fruitschaal bewaren. In de koelkast blijven abrikozen 1 week goed. Als je verse abrikozen invriest, blijven ze ongeveer 1 jaar houdbaar.
Abrikozen bevatten relatief veel kalium. Daarom werden abrikozen vroeger voorgeschreven om een hoge bloeddruk tegen te gaan. Kalium gaat het bloeddruk verhogende van natrium tegen. Daarom helpen abrikozen dus tegen een hoge bloeddruk.
Abrikozen kan je goed invriezen. Als je een verse abrikoos invriest, blijft die makkelijk een jaar houdbaar.