Margarine is een veelgebruikt alternatief voor (room)boter. Margarine wordt voornamelijk gebruikt op brood. Margarine, hoewel een vervanger van roomboter, is geen zuivel product maar plantaardig. Het bevat geen cholesterol maar wel transvetten die zowel goede als slechte cholesterol verhogen.
Dus hoelang is margarine houdbaar? Dat hangt af van onderstaande factoren:
Houdbaarheid Margarine
Na openen | Koelkast | Diepvries |
---|---|---|
Margarine | 1 maand | 1 – 2 maanden |
Margarine, kuipje | 1 maand | 1 – 2 maanden |
Margarine, plantaardig | 1 maand | 1 – 2 maanden |
Margarine, light / dieet | 1 maand | 1 – 2 maanden |
Hoe kun je vaststellen of margarine niet meer goed is?
De beste manier om vast te stellen of margarine niet meer houdbaar is, is door te zien, ruiken en proeven. Omdat het een plantaardig product is, is margarine vrij lang houdbaar. Ook zal margarine niet erg slecht gaan ruiken. Je kunt dus het beste afgaan op zicht en smaak. Als de margarine heel erg verkleurd is of korrelig wordt, kun je deze het beste niet meer gebruiken. Bij verkleuren gaat het erom dat de margarine in zijn geheel verkleurt, dus niet alleen het bovenste laagje, dat kan je eraf schrapen.Hoe moet je margarine bewaren?
Margarine dient zo snel mogelijk na gebruik in de koelkast geplaatst te worden in het oorspronkelijke kuipje. Dan blijft het zo lang mogelijk goed.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.