Fondant Bewaren

Fondant is een suikerpasta van poedersuiker en glucose. Je kunt het kopen (rolfondant) maar ook zelf maken. Door het hoge suikergehalte kan de fondant een hele tijd op een koele, donkere plaats bewaard worden. Hieronder lees je hoe lang je fondant bewaren kan.

Fondant bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Fondant (ongeopend) > 2 maanden na THTn.v.t.n.v.t.
Fondant (geopend) 7 dagenn.v.t.3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Fondant niet meer goed is?

Fondant BewarenJe kunt het beste vaststellen of Fondant niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de fondant uitgedroogd is en niet meer goed smaakt dient ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je fondant bewaren?

  • Fondant kan 7 dagen bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie op een koele en donkere plaats.
  • Als de fondant ongeopend is, kan je deze twee maanden na de THT nog gebruiken.
  • Glazuur oftewel vloeibare Fondant wordt direct opgemaakt en niet bewaard.

Controleer altijd of de fondant nog goed is door te kijken, ruiken en als laatste eventueel te proeven.

 

Fondant moet je luchtdicht inpakken om het zo lang mogelijk te bewaren. Daarvoor kan je het beste huishoudfolie gebruiken. Wikkel daarmee de fondant in. Daarnaast moet je zorgen dat je het koel, droog en donker bewaart. Anders droogt de fondant uit en is het niet meer bruikbaar.

Fondant moet je luchtdicht inpakken om het zo lang mogelijk te bewaren. Daarvoor kan je het beste huishoudfolie gebruiken. Wikkel daarmee de fondant in. Daarnaast moet je zorgen dat je het koel, droog en donker bewaart. Anders droogt de fondant uit en is het niet meer bruikbaar.

Eigenlijk wil je fondant niet in de koelkast bewaren. Daar droogt het namelijk razendsnel uit. Voor een taart met fondant is het natuurlijk anders, die bewaar je wel in de koelkast.

Je kan fondant heel even oppiepen in de magnetron. Maar dan echt 10 seconden. Daardoor wordt het iets zachter en beter te kneden. Let wel op want suiker wordt loeiheet in de magnetron als je het te lang laat staan.