Cacao kennen wij als poeder en wordt gemaakt van Cacaobonen. Eerst worden de bonen geroosterd en daarna gemalen. De overgebleven dikke massa wordt uitgeperst en dient als grondstof voor cacaoboter, cacaopoeder en chocolade. Cacaopoeder wordt meestal geleverd in een kartonnen of blikken verpakking en is zowel gezoet als ongezoet te koop. Cacaopoeder wordt veel gebruikt voor het maken van gebak maar ook toegepast in vleesgerechten en sauzen en niet te vergeten de overheerlijke, zelfgemaakte chocolademelk.
Cacao bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Cacao | Geopend/Geopend Onbeperkt | n.v.t.t | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Cacao niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Cacao niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Cacao muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Cacao weggegooid te worden.
Hoe lang kun je Cacao bewaren?
Cacao kan praktisch onbeperkt bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en een niet goed afgesloten verpakking kun je insecten aantreffen in Cacao.