Sla is de verzamelnaam voor diverse soorten bladgroenten en wordt, meestal, rauw gegeten. De keuze in de verschillende slasoorten is groot o.a. kropsla, krulsla, bindsla, ijsbergsla en romeinse sla. Je kunt met al deze slasoorten eindeloos variëren en heerlijke gerechten maken. Heerlijk lunchen met een gezonde maaltijdsalade of bij het avondeten een heerlijke salade met een frisse dressing opdienen. Laat bereide gerechten met Sla nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Sla houdbaar is en onder welke condities.
Sla bewaren
Buiten koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Sla (rauw) | n.v.t. | 2 tot 5 dagen | n.v.t. |
Gemengde sla (rauw) | n.v.t. | 2 dagen | n.v.t. |
Lollo Rosso | 1 dag | 2 dagen | n.v.t. |
Lollo Biondo | 1 dag | 2 dagen | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Sla niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Sla niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Sla slap, verlept of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.Hoe lang kun je Sla bewaren?
Sla kan 2 tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden, eventueel in een vochtige doek. Ook kun je aan de onderkant van de Sla een stukje afsnijden en de Sla daarna in een kopje water in de koelkast zetten. Bereide Sla met een dressing kan 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden in een goed afgesloten bewaardoos.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.