Sinaasappel is een citrusvrucht tjokvol vitamines C, mineralen en vezels. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen handsinaasappels en perssinaasappels. Handsinaasappels kunnen prima gebruikt worden in een fruitsalade maar natuurlijk ook als gezonde snack en tussendoortje gebruikt worden. Een prima, handzame vrucht om mee naar je werk of school te nemen. Ook een goed alternatief als toetje na de maaltijd. Van de perssinaasappels kan een heerlijk glas jus d’orange gemaakt worden. Ideaal om de ochtend mee te beginnen. Om lang te kunnen blijven genieten van een Sinaasappel is het daarom belangrijk om te weten hoelang een Sinaasappel bewaard kan worden en onder welke condities.
Sinaasappels bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Sinaasappels | tot 2 weken | tot 2 weken | n.v.t. |
Sinaasappelsap | tot 2 uur | 3 tot 7 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of sinaasappels niet meer goed zijn?
Je kunt het beste vaststellen of een Sinaasappel niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de sinaasappel uitgedroogd, beschimmeld is of niet meer goed smaakt, dient zij weggegooid te worden.
Hoe lang kun je sinaasappels bewaren?
Hele sinaasappels kunnen 5 tot 7 dagen op de fruitschaal bewaard worden.
Een halve sinaasappe kan, mits goed afgedekt met huishoudfolie, 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.
Hele sinaasappels kunnen in de koelkast 3 tot 4 weken bewaard worden.