Brie is een veel gegeten zachte kaas uit Frankrijk met een romige, zachte smaak. Deze kaas wordt vaak gegeten op brood, bij een kaasplankje of bijvoorbeeld in een salade. Omdat brie een zachte kaas is, is deze minder goed houdbaar dan bijvoorbeeld harde kazen.
Dus wat is de houdbaarheid van Brie? Dat hangt af van onderstaande factoren:
Houdbaarheid Brie
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Brie 50+ | 1 dag | 4 dagen | 3 maanden |
Brie 60+ | 1 dag | 4 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of brie niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of brie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de brie beschimmeld is of uitgedroogd, is deze niet meer geschikt voor consumptie en dient deze weggegooid te worden. Als er schimmel op brie zit, kan je niet dit stukje wegsnijden en de rest opeten. Je dient dan de hele kaas weg te gooien. Als je de brie uit de koelkast haalt, of te lang buiten de koelkast hebt bewaard, en hij begint te lopen dan kan je deze niet meer opnieuw koelen. Dat geldt voor alle zachte kazen.Hoe moet je brie bewaren?
Plaats de brie zo snel mogelijk na gebruik in de koelkast. Je kunt brie goed bewaren in de originele verpakking of als deze niet meer heel is in een afgesloten container. Zachte kazen kunnen op kamertemperatuur en hoger snel bederven. Laat deze dus niet te lang buiten de koelkast staan.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.