Een heerlijk lentegerecht, aspergetaart uit de oven voor 4 personen. Dit is een niet zo moeilijk gerecht om te maken. Je kunt ook geschilde asperges kopen als je dat gemakkelijker vindt.
Verdeel de taart in 4 stukken en serveer. Indien gewenst past hier ook een heerlijke groene salade bij.
Hartige Aspergetaart
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- 200 gram kleine tomaten roma of cherry
- 1 bosje lente uitjes
- 1 zakje saus voor asperges
- 3 eieren
- 100 gram belegen of oude kaas
- 1 pakje hartige taartdeeg
Bereiden
-
Indien ongeschild: Schil de asperges en verwijder het onderste harde gedeelte.
-
Voor dit gerecht heb je verder ook een ovenbakplaat nodig die je bekleedt met bakpapier.
-
De oven dien je voor te verwarmen op 200 graden.
-
Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, ca. 15 minuten en laat ze goed uitlekken.
-
Snijd de lenteuitjes in ringen en halveer de tomaten.
-
Maak de saus volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Bedek vervolgens de, beklede, ovenplaat met de plakjes deeg. Druk de randen van het overlappende deeg goed aan en en vouw de buitenste en opstaande randen ca. 1 tot 1,5 cm om. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de hele deegbodem.
-
Klop nu de eieren door de afgekoelde, maar nog iets warme, saus en voeg de kaas en lenteuitjes toe.
-
Verdeel de asperges en de tomaten over de deegbodem en vervolgens de saus.
-
Bak de taart in, de reeds voorverwarmde oven, in ca. 20 tot 25 minuten gaar.