Parmezaanse kaas is een heerlijke Italiaanse lekkernij die veel gebruikt wordt in de keuken. Ideaal om over een mooi pasta gerecht te raspen of om gewoon uit de hand te eten. Parmezaanse kaas is een zogeheten harde kaas en om die reden vrij lang houdbaar.
Dus wat is de houdbaarheid van Parmezaanse kaas? Dat hangt af van onderstaande factoren:
Parmezaanse Kaas Bewaren
Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|
Parmezaanse kaas (ongeopend na THT datum) | 2 – 4 maanden | 6 – 8 maanden |
Geraspte Parmezaanse kaas (ongeopend na THT datum) | 1 – 2 maanden | 6 – 8 maanden |
Parmezaanse kaas (geopend na THT datum) | 3 – 6 weken | 6 – 8 maanden |
Geraspte Parmezaanse kaas (geopend na THT datum) | 3 – 4 weken | 6 – 8 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Parmezaanse kaas niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Parmezaanse saas niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Parmezaanse kaas beschimmeld, uitgedroogd of niet meer goed smaakt of ruikt dient de Kaas weggegooid te worden.Hoe moet je Parmezaanse kaas bewaren?
Parmezaanse kaas is één van de weinige soorten kaas die in de originele verpakking buiten de koelkast bewaard kan worden. Bij twijfel kan je Parmezaanse kaas het beste altijd in een goed afgesloten container in de koelkast of vriezer bewaren.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.