Een komkommer maar liefst 95% water. Toch bevat een komkommer veel vitamines, antioxidanten en weinig calorieën. Komkommer wordt veel in salades gebruikt en in frisse sapjes verwerkt. Wie kent het niet schijfjes Komkommer ter verkoeling op een zonverbrande huid. Let bij aankoop van een komkommer erop dat de schil egaal van kleur is, geen beschadigingen vertoont en stevig aanvoelt. Indien de komkommer in krimpfolie is verpakt, verwijder die dan pas als je de komkommer gaat gebruiken. In de koelkast verliest een komkommer zijn smaak. Bewaar de komkommer wel op een droge, koele plaats in zijn originele verpakking. Laat gesneden komkommer nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang een komkommer houdbaar is en onder welke condities.
Komkommer bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Komkommer | Heel 3 tot 7 dagen | Aangesneden tot 2 dagen | n.v.t. |
Komkommersalade | n.v.t. | 2 dagen | n.v.t. |
Komkommerspread | n.v.t. | 1 maand | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Komkommer niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Komkommer niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Komkommer rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.Hoe lang kun je Komkommer bewaren?
Komkommer kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats 3 tot 7 dagen bewaard worden. Indien verpakt in krimpfolie, deze niet verwijderen.Komkommer bewaren in de koelkast
Verwerkte of gesneden Komkommer kan tot 2 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden. Dek deze dan af met plasticfolie en indien verwerkt in een salade in een afgesloten koelkastdoos.Komkommer bewaren op azijn
Een heerlijke frisse toevoeging aan veel gerechten en salades zijn ingemaakte komkommers. Inmaken doe je met azijn, water, suiker en eventueel een pepertje. Als je zelf komkommers gaat inmaken, zorg er dan voor dat je schone potten gebruikt. Als de potten niet uitgekookt zijn, bederft het namelijk een stuk sneller. Als de potten goed schoon zijn, blijven ingemaakte komkommers makkelijk 6 tot 8 weken goed. Voor inmaken, kun je het beste weckpotten gebruiken. Disclaimer De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.